PRP voor haarverbetering

prp

Platelet Rich Plasma (PRP) is een effectieve behandeling voor mannen en vrouwen met dunner wordend haar. Het doel ervan is om zwak haar te versterken en verdere haaruitval te voorkomen. PRP heeft het vermogen om haarwortels te verjongen dankzij specifieke groeifactoren die de haargroei stimuleren en het haar sterker en dichter maken.

De toepassing van PRP strekt zich ook uit tot na een haartransplantatie, waarbij het dient ter ondersteuning van het herstel- en groeiproces van de getransplanteerde haren. Het draagt daarmee bij aan een sneller herstel en groei van de haarfollikels.

De basis van PRP is het plasma dat rijk is aan groeifactoren en cytokines afkomstig uit het eigen bloed van de patiënt. Door dit geconcentreerde plasma opnieuw in de hoofdhuid van dezelfde persoon te injecteren, wordt de groei en kracht van haarzakjes gestimuleerd. Hoewel PRP geen nieuwe behandeling is, wordt het al sinds de jaren ’70 erkend en toegepast in ziekenhuizen, evenals in de sportgeneeskunde, vanwege zijn doeltreffende wondgenezende eigenschappen.

Toepassingsmethode

De behandeling begint met het afnemen van 20 ml bloed van de patiënt, dat vervolgens tweemaal wordt gecentrifugeerd. Dit proces scheidt het geconcentreerde bloedplaatjesrijke plasma, dat groeifactoren en cytokines bevat die de haargroei verrijken en bevorderen. Het resulterende plasma wordt met behulp van een speciaal apparaat (de meso-injector) in de hoofdhuid geïnjecteerd. De gehele procedure, van het afnemen van het bloedmonster tot de injectie, duurt ongeveer 45 minuten, waarvan het grootste deel wordt besteed aan het wachten op de centrifuge om het plasma van het bloed te scheiden.

De Meso Injector

Rol van PRP bij haartransplantatie

In combinatie met haartransplantatieoperaties versnelt PRP het herstelproces van het weefsel en geeft het een boost aan de haarfollikels. Het verlengt de actieve groeifase van haarzakjes aanzienlijk en helpt tevens de getransplanteerde haarzakjes om zich snel aan te passen aan het nieuwe gebied.

De eerste resultaten van PRP zijn doorgaans zichtbaar na ongeveer 4 weken, en bij een volledige behandelingskuur kunnen de effecten tot wel 18 maanden aanhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

hairtec logo

Copyright: © 2024 Hairtec Haarkliniek