PRP behandeling haar prijs

PRP kuur van 4 behandelingen tijdelijk slechts €800!

google 5 beoordeling

Wat kost een PRP behandeling haar?

Onze standaardprijs voor een enkele PRP behandeling bedraagt €300. Voor wie echter op zoek is naar langdurige resultaten, bieden we een kuur van 4 behandelingen aan voor €1.000. Dit pakket is ideaal voor wie een volledige kuur wil volgen, aangezien het langdurige effecten biedt die tot wel 18 maanden kunnen aanhouden. En op dit moment hebben tijdelijk een aanbieding waardoor u slechts €800 betaald voor de gehele kuur. 

Per PRP behandeling

300€

Voordelen

Voor een PRP kuur van 4 behandelingen

800€

Voordelen

Wat is inbegrepen in de prijs van een PRP behandeling haar?

Bij Hairtec Haarkliniek is de prijs van een PRP behandeling inclusief alle benodigde stappen in het proces. Dit omvat de consultatie met onze deskundige specialisten, de afname van bloed, de verwerking van het bloedplasma en de PRP behandeling. Ook het nazorg gesprek en follow-up zitten inbegrepen bij ons in de prijs.

PRP behandeling haar prijs
Verzekering en vergoeding van een PRP behandeling haar

Verzekering en vergoeding van een PRP behandeling haar

Een veelgestelde vraag is of een PRP behandeling vergoed wordt door de verzekering. Helaas wordt een PRP behandeling over het algemeen niet vergoed door de basis zorgverzekering. Echter, sommige aanvullende verzekeringen bieden de mogelijkheid tot vergoeding voor cosmetische behandelingen. We raden u aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te kijken of u in aanmerking komt voor een vergoeding. 

Waarom kiezen voor een PRP haarkuur?

Hoewel een enkele PRP behandeling effectief kan zijn, biedt een kuur van 4 behandelingen extra voordelen. Door meerdere behandelingen te ondergaan, wordt de kans op langdurige en merkbare resultaten vergroot. Bovendien kunnen de behandelingen worden afgestemd op uw specifieke behoeften, met een plan dat is ontworpen om optimale resultaten te behalen.

Waarom kiezen voor een PRP haarkuur
banner 3

Plan direct een afspraak!

Bij Hairtec Haarkliniek streven we naar transparantie en kwaliteit in al onze behandelingen. Met onze duidelijke prijsstructuur, inclusief de mogelijkheid van een voordelige korting op de PRP kuur, bieden we onze klanten de beste opties om hun haarverjongingsdoelen te bereiken. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Lees hier onze recente beoordelingen

Veel gestelde vragen

Heeft u vragen over de Platelet Rich Plasma (PRP) behandeling? Wij beantwoorden die graag!

Wat is een PRP behandeling?

Een PRP-behandeling, afkorting voor Platelet-Rich Plasma-behandeling, is een innovatieve medische procedure die wordt toegepast in de regeneratieve geneeskunde. Deze behandelmethode omvat het injecteren van bloedplasma met een verhoogde concentratie bloedplaatjes rechtstreeks in het specifieke lichaamsdeel dat behandeling nodig heeft, met als doel het stimuleren van natuurlijke genezingsprocessen. Dit geconcentreerde bloedplasma, rijk aan groeifactoren, wordt gebruikt om weefselherstel en -regeneratie te bevorderen. 

PRP-behandelingen vinden hun toepassing in een breed scala van medische aandoeningen, waaronder maar niet beperkt tot artritis, peesaandoeningen, spier- en skeletblessures, en sportgerelateerde verwondingen. Ze kunnen ook worden ingezet om pijn te verlichten die wordt veroorzaakt door degeneratieve aandoeningen zoals artrose. Bovendien worden PRP-behandelingen soms proactief gebruikt als onderdeel van preventieve zorg om de ontwikkeling van bewegingsstoornissen te voorkomen en de algemene gewrichtsfunctie te verbeteren. 

Deze procedures worden uitgevoerd als minimaal invasieve ingrepen, wat betekent dat ze doorgaans snel en met minimaal ongemak voor de patiënt kunnen worden voltooid. 

Het proces begint met het afnemen van een kleine hoeveelheid bloed van de patiënt, meestal uit een ader. Dit bloed wordt vervolgens onderworpen aan een speciale centrifugatieprocedure om het bloedplaatjesrijke plasma te scheiden van andere bloedcomponenten. Het resulterende PRP wordt dan geïnjecteerd in het specifieke lichaamsdeel dat behandeling vereist, waarbij de vrijgekomen groeifactoren helpen bij het versnellen van het genezingsproces. 

PRP-behandelingen als veilig en effectief beschouwd, maar het is belangrijk om op te merken dat de mate van succes en duurzaamheid van de resultaten kan variëren afhankelijk van de individuele omstandigheden van de patiënt.  

De voordelen van een PRP behandeling

Een PRP behandeling kan helpen om haaruitval te remmen of zelfs volledig te stoppen. De meeste mensen krijgen op een gegeven moment met kale plekken te maken. De haarzakjes op onze hoofdhuid zijn namelijk gevoelig voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Als u last heeft van haaruitval, dan kunt u een PRP behandeling overwegen. Bij een PRP behandeling gebruiken we uw lichaamseigen stoffen voor een betere doorbloeding en als sterke energiebooster voor uw hoofdhuid en de haarfollikels.

Hoe verloopt de procedure?

Bij een PRP behandeling wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen. Het bloed wordt gecentrifugeerd, zodat het 8 tot 10 keer zoveel groeifactor bevat. Met een meso-injector brengt de specialist de groeifactoren aan op de hoofdhuid. Daardoor worden de haar PRPen gestimuleerd en gaan uw haren in de anagene groeifase, waardoor uw haargroei toeneemt.

Na hoeveel keer is de PRP effectief?

Een volledige PRP kuur bestaat uit vier behandelingen. Een afzonderlijke behandeling is ook mogelijk, maar de resultaten zijn vaak het best na meerdere behandelingen op te merken. Kiest u voor een kuur, dan zit er altijd een periode van minimaal vier weken tot maximaal zes weken tussen de behandelingen.

Hoe lang heeft u profijt van een PRP behandeling?

De effecten van een PRP behandeling zijn over het algemeen 12 tot 18 maanden lang te merken. Wilt u de effecten van de behandeling behouden? Dan raden we u aan om iedere zes maanden een nieuwe kuur te starten. Op die manier blijft het effect het langst merkbaar.

Wanneer heeft PRP geen toegevoegde waarde?

Hieronder een opsomming waarbij PRP wordt afgeraden aan patiënten: 

  • Immuunstoornissen 
  • systemische bloedziekten 
  • aanwezigheid van een infectieziekte 
  • zwangerschap en borstvoeding 
  • oncologische ziekten 
  • Infectieziekten (acute luchtweginfecties, herpes) 
  • menstruatie op het moment van de procedure 
Wat mag ik de eerste 24 u niet doen na een PRP-behandeling?

Vermijd blootstelling aan direct zonlicht 
Na een PRP-behandeling is het raadzaam om blootstelling aan direct zonlicht te vermijden, vooral op de behandelde huidgebieden. Dit kan irritatie veroorzaken en het genezingsproces vertragen. Als u naar buiten moet, gebruik dan een petje voor het haar. 

Vermijd alcohol en roken 
Het is het beste om alcoholgebruik en roken te vermijden gedurende enkele dagen na de behandeling. Alcohol kan de bloedvaten verwijden en roken kan de genezing vertragen en ontstekingen verergeren. 

Matig lichaamsbeweging 
Hoewel matige lichaamsbeweging meestal is toegestaan na een PRP-behandeling, is het belangrijk om zware lichamelijke inspanning en intensieve training te vermijden gedurende de eerste paar dagen na de procedure. Overmatige inspanning kan leiden tot overmatige zwelling en ongemak. 

Hydratatie 
Blijf goed gehydrateerd door voldoende water te drinken na de behandeling. Dit kan bijdragen aan een snel herstel en het afvoeren van afvalstoffen. 

Volg de instructies van uw behandelend specialist 
U ontvangt tijdens de behandeling van ons specifieke instructies. Het is van belang om deze instructies nauwgezet te volgen om de beste resultaten te behalen en mogelijke complicaties te voorkomen. 

Mag ik alcohol drinken voor en na de PRP-behandeling?

U moet drie dagen voor de ingreep alcohol vermijden. Het “verdunt” namelijk het bloed en vergroot daardoor de kans op blauwe plekken na een PRP-behandeling. Na de behandeling moet u het liefst 24 uur geen alcohol drinken. 

Met PRP een betere doorbloeding?

Met een goede doorbloeding van de hoofdhuid is de kans op haaruitval lager. Bovendien geeft de behandeling uw haarzakjes een vitamineboost, waardoor uw haar een stuk voller wordt. De PRP behandeling kan de haaruitval tegengaan, maar draagt ook bij aan een sneller herstel van de hoofdhuid na een haartransplantatie.

Een PRP behandeling na uw haartransplantatie?

Kiest u voor een haartransplantatie bij Hairtec? Dan adviseren wij u aan om ook een PRP kuur te ondergaan. Deze behandeling zorgt er namelijk voor dat uw hoofdhuid sneller herstelt en de haarfollikels een booster geeft. Daardoor draagt het bij aan een sneller mooi eindresultaat. Wilt u nog geen haartransplantatie ondergaan, maar begint uw haar wel dunner te worden? Ook dan kunt u een PRP behandeling overwegen als tijdelijke oplossing.

Werkt een PRP (Platelet Rich Plasma) behandeling bij dunner wordend haar?

Wordt het haar op uw hoofd steeds dunner? Een PRP behandeling is dan een uitkomst. Bij dit type behandeling wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen en gecentrifugeerd om het aantal groeifactor te verhogen. Vervolgens worden de groeifactoren met een meso-injector in de hoofdhuid geïnjecteerd.

Hoe lang heeft u profijt van een PRP behandeling?

De effecten van een PRP behandeling zijn over het algemeen 12 tot 18 maanden lang te merken. Wilt u de effecten van de behandeling behouden? Dan raden we u aan om iedere zes maanden een losse behandeling te nemen om het effect te verlengen. Op die manier blijft het effect het langst merkbaar.

Wat zijn de voordelen van een PRP-behandeling op de hoofdhuid?

Platelet-Rich Plasma (PRP)-behandelingen voor haar, ook wel bekend als PRP-haartherapie of PRP-haarverjonging, worden steeds populairder vanwege hun mogelijke voordelen voor mensen met haarproblemen.  

Hier zijn enkele potentiële voordelen van een PRP-behandeling voor het haar: 

Haargroei stimuleren 
Een van de belangrijkste voordelen van PRP-behandelingen voor haar is dat ze de haargroei kunnen stimuleren. Het geconcentreerde bloedplasma dat tijdens de behandeling wordt geïnjecteerd, bevat groeifactoren die de haarzakjes kunnen activeren en de groei van nieuwe haren kunnen bevorderen. 

Haardikte vergroten 
PRP-behandelingen kunnen de diameter en dikte van bestaande haarzakjes vergroten. Dit kan resulteren in voller ogend haar en het verminderen van het uiterlijk van dunner wordend haar. 

Haaruitval verminderen 
PRP kan helpen bij het verminderen van haaruitval door het versterken van zwakke haarzakjes en het vertragen van het haarverliesproces. Dit kan vooral nuttig zijn bij aandoeningen zoals alopecia areata of androgenetische alopecia. 

Sneller herstel na haartransplantatie 
PRP wordt door ons specifiek ook ingezet in combinatie met haartransplantatieprocedures om het herstelproces te versnellen en de overleving van getransplanteerde haarzakjes te verbeteren. 

 

Verbetering van de algehele haarkwaliteit 
Mensen die PRP-behandelingen ondergaan, melden vaak dat hun haar zachter, glanzender en gezonder aanvoelt na de behandelingen. 

Minimale bijwerkingen 
PRP-behandelingen zijn over het algemeen veilig en hebben minimale bijwerkingen, omdat het eigen bloed van de patiënt wordt gebruikt, wat het risico op allergische reacties of afstoting minimaliseert. Patiënten kunnen hun normale activiteiten meestal dezelfde dag hervatten. 

Wanneer kan ik resultaat zien van de PRP-kuur? 
De tijdlijn voor het zien van resultaten na een PRP-kuur (van 4 behandelingen) voor het haar kan variëren van persoon tot persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de specifieke haarconditie en de ernst van het probleem. Over het algemeen kunnen de resultaten als volgt verlopen: 

Direct na de behandeling 
Onmiddellijk na de PRP-behandeling kan er enige roodheid of zwelling zijn op de injectieplaatsen, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele uren. Sommige mensen melden ook een tijdelijke verbetering in de textuur van hun haar of een verbeterde hoofdhuidconditie, direct na de behandeling. 

Eerste paar weken 
Binnen de eerste paar weken na de PRP-behandeling kunnen sommige patiënten een vermindering van haaruitval opmerken. Dit kan het gevolg zijn van de stimulatie van de haarzakjes door de groeifactoren in het PRP. 

1 tot 3 maanden 
Tijdens deze periode kunnen sommige patiënten beginnen met het zien van nieuwe haargroei. Deze nieuwe haargroei kan in het begin fijn en dun zijn, maar na verloop van tijd kan het dikker en sterker worden. 

3 tot 6 maanden 
De meeste patiënten beginnen de meest opvallende resultaten te zien tussen 3 en 6 maanden na de PRP-behandeling. Het nieuwe haar kan langer worden en een verbeterde haardichtheid kan duidelijker zichtbaar worden. Dit is het moment waarop de behandeling vaak het meest effectief is. 

Na 6 maanden 
De resultaten kunnen zich blijven ontwikkelen naarmate de tijd verstrijkt. Het is mogelijk dat verdere verbetering in haargroei en -dikte kan optreden, zelfs tot 12 maanden na de behandeling. 

Het is belangrijk op te merken dat niet alle patiënten dezelfde resultaten zullen ervaren. Het is essentieel om geduld te hebben en realistische verwachtingen te hebben bij het overwegen van een PRP-behandeling voor haarherstel. Periodieke follow-upbehandelingen zijn ook nodig om de verkregen resultaten te behouden. 

Hoe moet ik me voorbereiden voor een PRP-behandeling?

Medicatie 
Het is belangrijk om enkele dagen voor de behandeling geen antistollingsmiddelen (bloedverdunnende medicijnen) te gebruiken, zoals heparine en aspirine. Dit vermindert het risico op bloedingen of blauwe plekken tijdens de PRP-behandeling. Het is echter cruciaal om dit met uw behandelend arts te bespreken voordat u stopt met medicatie, omdat sommige patiënten deze medicijnen om medische redenen moeten blijven gebruiken. Uw arts kan u adviseren over hoe u uw medicatie moet aanpassen. 

Cosmetische ingrepen 
Vermijd het uitvoeren van andere cosmetische ingrepen op dezelfde dag als uw PRP-behandeling. Dit kan interfereren met de procedure en het herstelproces verstoren. 

Dieet 
Het is een goed idee om enkele dagen voor de ingreep vet, gefrituurd en gerookt voedsel, evenals alcohol, te vermijden. Het stoppen met roken is ook aanbevolen, aangezien roken de genezing kan vertragen en de effectiviteit van de PRP-behandeling kan verminderen. 

Roken 
Het is aanbevelenswaardig om op de dag van de behandeling niet te roken. Roken kan de bloedcirculatie beïnvloeden en de effecten verminderen. 

Mag ik sporten na de behandeling?

U moet sporten 24 uur vermijden. Zweet kan de huid irriteren en verstopt de poriën, waardoor de huid niet kan ademen.

Mag ik koffie drinken voor de PRP-behandeling?

Vermijd het liefst cafeïnehoudende dranken minstens 3 dagen voor de behandeling. Het beïnvloedt de conditie van bloedvaten en uw bloed, wat belangrijk is voor PRP-behandeling.

Contact

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul svp de gegevens in en wij bellen u binnen één werkdag op om u van dienst te zijn.

Voor vragen over de PRP behandeling haar prijs, kunt u terecht bij onze medewerkers. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 015-7009755 of mail naar [email protected]. Benieuwd naar de resultaten van patiënten die u voor zijn geweest? Zorg en dan ook voor dat u ons volgt op Facebook en Instagram