PRP behandeling haar voor en na

Bent u gefrustreerd door dunner wordend haar, haarverlies of kale plekken? Ontdek hoe een PRP behandeling u kan helpen om weer vol en gezond haar te krijgen, met verbluffende voor- en na-resultaten.

google 5 beoordeling

Voorbereiding op uw PRP behandeling voor haar

Het proces begint met een vrijblijvend adviesgesprek bij Hairtec Haarkliniek, waar onze deskundige specialisten uw haar- en hoofdhuidconditie zorgvuldig beoordelen. 

We bespreken uw haardoelen en beantwoorden al uw vragen om ervoor te zorgen dat u volledig geïnformeerd bent voordat u besluit om verder te gaan.

PRP behandeling haar voor en na

Tijdens de PRP behandeling voor haar

Op de dag van uw PRP behandeling zal een kleine hoeveelheid bloed worden afgenomen, vergelijkbaar met een standaard bloedafname. Dit bloed wordt vervolgens gecentrifugeerd om het plasma met een hoge concentratie aan bloedplaatjes te scheiden. Vervolgens wordt het bloedplasma zorgvuldig geïnjecteerd in de hoofdhuid op de gebieden die behandeld moeten worden.

Maakt u zich geen zorgen, de injecties zijn vrijwel pijnloos, omdat we een speciale Meso-injector gebruiken met de fijnst mogelijke naaldjes. Tijdens de behandeling hoeft u zich geen zorgen te maken over naalden of bloed, alles wordt discreet uitgevoerd en uit uw zicht. Dus u kunt rustig ontspannen en de behandeling ondergaan. 

Na de PRP behandeling voor haar – Herstel en advies

Na de behandeling kunt u vrijwel direct uw normale activiteiten hervatten, maar er zijn enkele dingen om in gedachten te houden voor een optimaal herstel. Vermijd intensieve fysieke activiteit (overmatig zweten) en het gebruik van haarproducten gedurende de eerste 24 uur na de behandeling. Het is ook raadzaam om directe blootstelling aan de zon te vermijden en om uw hoofdhuid niet te krabben of te irriteren.

Onze specialisten zullen u voorzien van gedetailleerde instructies en advies om ervoor te zorgen dat u het beste resultaat behaalt uit uw PRP behandeling voor haar. We staan altijd voor u klaar om vragen te beantwoorden en u te ondersteunen tijdens uw herstelproces. Na de behandeling kunt u natuurlijk ook altijd terecht voor vragen.

Overtuigende voor en na resultaten van onze patiënten 

Maar laten we eens kijken naar waar het allemaal om draait: de resultaten. Onze patiënten hebben overtuigende transformaties ervaren na het ondergaan van een PRP behandeling voor het haar. Voorafgaand aan de behandeling kampten velen met haarproblemen zoals haaruitval, dunner wordend haar of zelfs kale plekken (Alopecia Areata). 

Na de behandeling merkten ze aanzienlijke verbeteringen op, zoals een toename van haargroei, dikker en sterker haar en een algehele verbetering van de haargezondheid. Deze transformaties zijn niet alleen te zien in onze haarkliniek, maar ook in de positieve recensies die we ontvangen op platforms zoals Google en Trustpilot en in de terugkoppeling van onze patiënten. 

Ontdek de kracht van PRP behandelingen voor uw haar

Bent u klaar om de volgende stap te zetten naar gezonder en voller haar? Maak een afspraak bij Hairtec Haarkliniek en ontdek de kracht van PRP behandelingen voor uw haar. We staan klaar om u te begeleiden op uw reis naar voller haar en een hernieuwd zelfvertrouwen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons ook gemakkelijk telefonisch bereiken op werkdagen.

Lees hier onze recente beoordelingen

Veel gestelde vragen

Heeft u vragen over de Platelet Rich Plasma (PRP) behandeling? Wij beantwoorden die graag!

Wat is een PRP behandeling?

Een PRP-behandeling, afkorting voor Platelet-Rich Plasma-behandeling, is een innovatieve medische procedure die wordt toegepast in de regeneratieve geneeskunde. Deze behandelmethode omvat het injecteren van bloedplasma met een verhoogde concentratie bloedplaatjes rechtstreeks in het specifieke lichaamsdeel dat behandeling nodig heeft, met als doel het stimuleren van natuurlijke genezingsprocessen. Dit geconcentreerde bloedplasma, rijk aan groeifactoren, wordt gebruikt om weefselherstel en -regeneratie te bevorderen. 

PRP-behandelingen vinden hun toepassing in een breed scala van medische aandoeningen, waaronder maar niet beperkt tot artritis, peesaandoeningen, spier- en skeletblessures, en sportgerelateerde verwondingen. Ze kunnen ook worden ingezet om pijn te verlichten die wordt veroorzaakt door degeneratieve aandoeningen zoals artrose. Bovendien worden PRP-behandelingen soms proactief gebruikt als onderdeel van preventieve zorg om de ontwikkeling van bewegingsstoornissen te voorkomen en de algemene gewrichtsfunctie te verbeteren. 

Deze procedures worden uitgevoerd als minimaal invasieve ingrepen, wat betekent dat ze doorgaans snel en met minimaal ongemak voor de patiënt kunnen worden voltooid. 

Het proces begint met het afnemen van een kleine hoeveelheid bloed van de patiënt, meestal uit een ader. Dit bloed wordt vervolgens onderworpen aan een speciale centrifugatieprocedure om het bloedplaatjesrijke plasma te scheiden van andere bloedcomponenten. Het resulterende PRP wordt dan geïnjecteerd in het specifieke lichaamsdeel dat behandeling vereist, waarbij de vrijgekomen groeifactoren helpen bij het versnellen van het genezingsproces. 

PRP-behandelingen als veilig en effectief beschouwd, maar het is belangrijk om op te merken dat de mate van succes en duurzaamheid van de resultaten kan variëren afhankelijk van de individuele omstandigheden van de patiënt.  

De voordelen van een PRP behandeling

Een PRP behandeling kan helpen om haaruitval te remmen of zelfs volledig te stoppen. De meeste mensen krijgen op een gegeven moment met kale plekken te maken. De haarzakjes op onze hoofdhuid zijn namelijk gevoelig voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Als u last heeft van haaruitval, dan kunt u een PRP behandeling overwegen. Bij een PRP behandeling gebruiken we uw lichaamseigen stoffen voor een betere doorbloeding en als sterke energiebooster voor uw hoofdhuid en de haarfollikels.

Hoe verloopt de procedure?

Bij een PRP behandeling wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen. Het bloed wordt gecentrifugeerd, zodat het 8 tot 10 keer zoveel groeifactor bevat. Met een meso-injector brengt de specialist de groeifactoren aan op de hoofdhuid. Daardoor worden de haar PRPen gestimuleerd en gaan uw haren in de anagene groeifase, waardoor uw haargroei toeneemt.

Na hoeveel keer is de PRP effectief?

Een volledige PRP kuur bestaat uit vier behandelingen. Een afzonderlijke behandeling is ook mogelijk, maar de resultaten zijn vaak het best na meerdere behandelingen op te merken. Kiest u voor een kuur, dan zit er altijd een periode van minimaal vier weken tot maximaal zes weken tussen de behandelingen.

Hoe lang heeft u profijt van een PRP behandeling?

De effecten van een PRP behandeling zijn over het algemeen 12 tot 18 maanden lang te merken. Wilt u de effecten van de behandeling behouden? Dan raden we u aan om iedere zes maanden een nieuwe kuur te starten. Op die manier blijft het effect het langst merkbaar.

Wanneer heeft PRP geen toegevoegde waarde?

Hieronder een opsomming waarbij PRP wordt afgeraden aan patiënten: 

  • Immuunstoornissen 
  • systemische bloedziekten 
  • aanwezigheid van een infectieziekte 
  • zwangerschap en borstvoeding 
  • oncologische ziekten 
  • Infectieziekten (acute luchtweginfecties, herpes) 
  • menstruatie op het moment van de procedure 
Wat mag ik de eerste 24 u niet doen na een PRP-behandeling?

Vermijd blootstelling aan direct zonlicht 
Na een PRP-behandeling is het raadzaam om blootstelling aan direct zonlicht te vermijden, vooral op de behandelde huidgebieden. Dit kan irritatie veroorzaken en het genezingsproces vertragen. Als u naar buiten moet, gebruik dan een petje voor het haar. 

Vermijd alcohol en roken 
Het is het beste om alcoholgebruik en roken te vermijden gedurende enkele dagen na de behandeling. Alcohol kan de bloedvaten verwijden en roken kan de genezing vertragen en ontstekingen verergeren. 

Matig lichaamsbeweging 
Hoewel matige lichaamsbeweging meestal is toegestaan na een PRP-behandeling, is het belangrijk om zware lichamelijke inspanning en intensieve training te vermijden gedurende de eerste paar dagen na de procedure. Overmatige inspanning kan leiden tot overmatige zwelling en ongemak. 

Hydratatie 
Blijf goed gehydrateerd door voldoende water te drinken na de behandeling. Dit kan bijdragen aan een snel herstel en het afvoeren van afvalstoffen. 

Volg de instructies van uw behandelend specialist 
U ontvangt tijdens de behandeling van ons specifieke instructies. Het is van belang om deze instructies nauwgezet te volgen om de beste resultaten te behalen en mogelijke complicaties te voorkomen. 

Mag ik alcohol drinken voor en na de PRP-behandeling?

U moet drie dagen voor de ingreep alcohol vermijden. Het “verdunt” namelijk het bloed en vergroot daardoor de kans op blauwe plekken na een PRP-behandeling. Na de behandeling moet u het liefst 24 uur geen alcohol drinken. 

Met PRP een betere doorbloeding?

Met een goede doorbloeding van de hoofdhuid is de kans op haaruitval lager. Bovendien geeft de behandeling uw haarzakjes een vitamineboost, waardoor uw haar een stuk voller wordt. De PRP behandeling kan de haaruitval tegengaan, maar draagt ook bij aan een sneller herstel van de hoofdhuid na een haartransplantatie.

Een PRP behandeling na uw haartransplantatie?

Kiest u voor een haartransplantatie bij Hairtec? Dan adviseren wij u aan om ook een PRP kuur te ondergaan. Deze behandeling zorgt er namelijk voor dat uw hoofdhuid sneller herstelt en de haarfollikels een booster geeft. Daardoor draagt het bij aan een sneller mooi eindresultaat. Wilt u nog geen haartransplantatie ondergaan, maar begint uw haar wel dunner te worden? Ook dan kunt u een PRP behandeling overwegen als tijdelijke oplossing.

Werkt een PRP (Platelet Rich Plasma) behandeling bij dunner wordend haar?

Wordt het haar op uw hoofd steeds dunner? Een PRP behandeling is dan een uitkomst. Bij dit type behandeling wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen en gecentrifugeerd om het aantal groeifactor te verhogen. Vervolgens worden de groeifactoren met een meso-injector in de hoofdhuid geïnjecteerd.

Hoe lang heeft u profijt van een PRP behandeling?

De effecten van een PRP behandeling zijn over het algemeen 12 tot 18 maanden lang te merken. Wilt u de effecten van de behandeling behouden? Dan raden we u aan om iedere zes maanden een losse behandeling te nemen om het effect te verlengen. Op die manier blijft het effect het langst merkbaar.

Wat zijn de voordelen van een PRP-behandeling op de hoofdhuid?

Platelet-Rich Plasma (PRP)-behandelingen voor haar, ook wel bekend als PRP-haartherapie of PRP-haarverjonging, worden steeds populairder vanwege hun mogelijke voordelen voor mensen met haarproblemen.  

Hier zijn enkele potentiële voordelen van een PRP-behandeling voor het haar: 

Haargroei stimuleren 
Een van de belangrijkste voordelen van PRP-behandelingen voor haar is dat ze de haargroei kunnen stimuleren. Het geconcentreerde bloedplasma dat tijdens de behandeling wordt geïnjecteerd, bevat groeifactoren die de haarzakjes kunnen activeren en de groei van nieuwe haren kunnen bevorderen. 

Haardikte vergroten 
PRP-behandelingen kunnen de diameter en dikte van bestaande haarzakjes vergroten. Dit kan resulteren in voller ogend haar en het verminderen van het uiterlijk van dunner wordend haar. 

Haaruitval verminderen 
PRP kan helpen bij het verminderen van haaruitval door het versterken van zwakke haarzakjes en het vertragen van het haarverliesproces. Dit kan vooral nuttig zijn bij aandoeningen zoals alopecia areata of androgenetische alopecia. 

Sneller herstel na haartransplantatie 
PRP wordt door ons specifiek ook ingezet in combinatie met haartransplantatieprocedures om het herstelproces te versnellen en de overleving van getransplanteerde haarzakjes te verbeteren. 

 

Verbetering van de algehele haarkwaliteit 
Mensen die PRP-behandelingen ondergaan, melden vaak dat hun haar zachter, glanzender en gezonder aanvoelt na de behandelingen. 

Minimale bijwerkingen 
PRP-behandelingen zijn over het algemeen veilig en hebben minimale bijwerkingen, omdat het eigen bloed van de patiënt wordt gebruikt, wat het risico op allergische reacties of afstoting minimaliseert. Patiënten kunnen hun normale activiteiten meestal dezelfde dag hervatten. 

Wanneer kan ik resultaat zien van de PRP-kuur? 
De tijdlijn voor het zien van resultaten na een PRP-kuur (van 4 behandelingen) voor het haar kan variëren van persoon tot persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de specifieke haarconditie en de ernst van het probleem. Over het algemeen kunnen de resultaten als volgt verlopen: 

Direct na de behandeling 
Onmiddellijk na de PRP-behandeling kan er enige roodheid of zwelling zijn op de injectieplaatsen, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele uren. Sommige mensen melden ook een tijdelijke verbetering in de textuur van hun haar of een verbeterde hoofdhuidconditie, direct na de behandeling. 

Eerste paar weken 
Binnen de eerste paar weken na de PRP-behandeling kunnen sommige patiënten een vermindering van haaruitval opmerken. Dit kan het gevolg zijn van de stimulatie van de haarzakjes door de groeifactoren in het PRP. 

1 tot 3 maanden 
Tijdens deze periode kunnen sommige patiënten beginnen met het zien van nieuwe haargroei. Deze nieuwe haargroei kan in het begin fijn en dun zijn, maar na verloop van tijd kan het dikker en sterker worden. 

3 tot 6 maanden 
De meeste patiënten beginnen de meest opvallende resultaten te zien tussen 3 en 6 maanden na de PRP-behandeling. Het nieuwe haar kan langer worden en een verbeterde haardichtheid kan duidelijker zichtbaar worden. Dit is het moment waarop de behandeling vaak het meest effectief is. 

Na 6 maanden 
De resultaten kunnen zich blijven ontwikkelen naarmate de tijd verstrijkt. Het is mogelijk dat verdere verbetering in haargroei en -dikte kan optreden, zelfs tot 12 maanden na de behandeling. 

Het is belangrijk op te merken dat niet alle patiënten dezelfde resultaten zullen ervaren. Het is essentieel om geduld te hebben en realistische verwachtingen te hebben bij het overwegen van een PRP-behandeling voor haarherstel. Periodieke follow-upbehandelingen zijn ook nodig om de verkregen resultaten te behouden. 

Hoe moet ik me voorbereiden voor een PRP-behandeling?

Medicatie 
Het is belangrijk om enkele dagen voor de behandeling geen antistollingsmiddelen (bloedverdunnende medicijnen) te gebruiken, zoals heparine en aspirine. Dit vermindert het risico op bloedingen of blauwe plekken tijdens de PRP-behandeling. Het is echter cruciaal om dit met uw behandelend arts te bespreken voordat u stopt met medicatie, omdat sommige patiënten deze medicijnen om medische redenen moeten blijven gebruiken. Uw arts kan u adviseren over hoe u uw medicatie moet aanpassen. 

Cosmetische ingrepen 
Vermijd het uitvoeren van andere cosmetische ingrepen op dezelfde dag als uw PRP-behandeling. Dit kan interfereren met de procedure en het herstelproces verstoren. 

Dieet 
Het is een goed idee om enkele dagen voor de ingreep vet, gefrituurd en gerookt voedsel, evenals alcohol, te vermijden. Het stoppen met roken is ook aanbevolen, aangezien roken de genezing kan vertragen en de effectiviteit van de PRP-behandeling kan verminderen. 

Roken 
Het is aanbevelenswaardig om op de dag van de behandeling niet te roken. Roken kan de bloedcirculatie beïnvloeden en de effecten verminderen. 

Mag ik sporten na de behandeling?

U moet sporten 24 uur vermijden. Zweet kan de huid irriteren en verstopt de poriën, waardoor de huid niet kan ademen.

Mag ik koffie drinken voor de PRP-behandeling?

Vermijd het liefst cafeïnehoudende dranken minstens 3 dagen voor de behandeling. Het beïnvloedt de conditie van bloedvaten en uw bloed, wat belangrijk is voor PRP-behandeling.

Contact

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul svp de gegevens in en wij bellen u binnen één werkdag op om u van dienst te zijn.

Voor vragen over een PRP behandeling haar, kunt u terecht bij onze medewerkers. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 015-7009755 of mail naar [email protected]. Benieuwd naar de resultaten van patiënten die u voor zijn geweest? Zorg en dan ook voor dat u ons volgt op Facebook en Instagram